Het is zonnig wonen op Handbogenhof

Geschreven op 10 juli 2019

Met het zomerse weer van de voorbije weken kom je al snel in vakantiesferen. Het is duidelijk dat je ook in eigen land kan genieten van een flinke portie zon… Zelfs bij het investeren in of kopen van een woning, wordt nu al rekening gehouden met het weer!

HBH penthouse

Onlangs deed Hilleware Vastgoed een interessante studie omtrent de relatie tussen vastgoed en het aantal uren zon in een gemeente. Belgen zijn van nature geboren met een baksteen in de maag en een lichte obsessie voor het weerbericht. Niet vreemd dus dat we bij de aankoop van een woning ook met het aantal uren zon rekening houden! Wij vonden het alvast interessant om te lezen dat de stad Lier in dit onderzoek als een “goede koop” naar voren kwam.

Charme troef

We moeten niemand overtuigen van de charme van de Pallieterstad. De karaktervolle, historische binnenstad, omgeven door de groene vesten is voor iedereen een aangename plek om te vertoeven. Ook in Lier stijgt de bevolking en dus de behoefte naar kwalitatieve woningen. Openbare ruimte wordt schaarser en mensen gaan kleiner en dichter bij elkaar wonen. Vergeten of verloederde plekken krijgen een nieuw leven ingeblazen als woonproject en zorgen voor zuurstof in de stad

Zon kent stijgende marktwaarde

Zonnige steden met liefst weinig onweersdagen liggen volgens het onderzoek goed in de vastgoedmarkt. Met zo’n 31 zonuren per week en slechts 17 onweersdagen per jaar is Lier volgens dit onderzoek “een betere koop”.

Woonproject Handbogenhof in Lier combineert het beste van twee werelden. De charme van de Pallieterstad is voelbaar in de gezellige, doorwaadbare binnentuin en het ligt vlak bij de groene vesten. Elk appartement geniet bovendien van een uitstekende zonoriëntatie waardoor je vanop je terras volop kan genieten van jouw 31 uren zon per week met prachtig zicht op de stad, de binnentuin of de groene vesten…

Helemaal warm geworden van dit project of op zoek naar een zonnige investering?

Neem dan contact op met onze collega Stanislas De Witte of neem een kijkje op de aanbodpagina