Omgeving

PALLIETER DE LEVENSGENIETER

Charme en gezelligheid. In Pallieterstad Lier vind je beide. De rijke geschiedenis, de aantrekkelijke terrasjes en de prachtige, groene stadsvesten maken van Lier een uiterst aangename plek om te vertoeven.

Een charmante binnenstad

De stad wordt gekenmerkt door historische gebouwen zoals bijvoorbeeld het Stadhuis, het Begijnhof, de Zimmertoren, de Gevangenenpoort en vele andere.

Lier stad water
De vijf kilometer lange stadsvesten rond Lier zijn een ideale plek om even uit te waaien.

Fiets langs de groene stadsvesten

Het uitgebreide fietsnetwerk in en rond Lier strekt zich uit langs de Grote en de Kleine Nete. Zo geniet je al fietsend van de natuur en het culturele erfgoed van de Pallieterstad en omstreken. Ook de vijf kilometer lange stadsvesten rond Lier zijn een ideale plek om even uit te waaien. De verscheidenheid aan bomen maakt deze gordel een echte groene long en zorgt voor rust in een prachtig kleurenpallet.

De uitstekende treinverbinding met steden als Antwerpen, Brussel en Hasselt maakt Lier ook vlot toegankelijk vanuit de rest van Vlaanderen.

Genieten van het stadspark

Natuurliefhebbers kunnen ook volop genieten in het mooie stadspark van Lier. De vijver met witte voetgangersbruggetjes is een geliefde plek om te kuieren of ideaal voor een gezellige picknick. 

De uitstekende treinverbinding met steden als Antwerpen, Brussel en Hasselt maakt Lier ook vlot toegankelijk vanuit de rest van Vlaanderen.

Lier overzicht