Project

Een oase van rust vlakbij het centrum

Laatste appartement te koop

Handbogenhof schrijft een nieuw verhaal op het middeleeuwse oefenterrein van de Sint-Sebastiaans handbooggilde. Het historisch terrein krijgt een nieuwe identiteit als woonwijk in het centrum van de stad.

Vijf woongebouwen rondom een groene binnentuin

Dit mooie woonproject binnen de stadsvesten is verdeeld in vijf woongebouwen rondom een groene binnentuin. Het volledige binnengebied van Handbogenhof is autovrij. Spelende kinderen, wandelaars en fietsers kunnen er dus naar hartenlust genieten van een veilige omgeving.

De connectie met de binnenstad en het groen is steeds voelbaar.

De doordachte inplanting van de verschillende gebouwen zorgt ervoor dat je van op elk terras kan genieten van mooie zichten op de binnentuin, de vesten of de stad. De connectie met de binnenstad en het groen is steeds voelbaar.

HBH pleintje 2 Lier
HBH pleintje lier M

Architectuur geïnspireerd op de stad

Met de verhuis van woonzorgcentrum Paradijs naar de nieuwe locatie aan de Transvaalstraat en de sloop van de bestaande gebouwen ontstond een bijzondere opportuniteit voor de stad Lier om deze uniek gelegen site te herontwikkelen.

Het nieuwe ontwerp streeft naar een optimale integratie van hedendaagse architectuur in de historische context van de Lierse binnenstad.

Geïnspireerd op de vele pittoreske hoekjes en pleintjes van de stad Lier biedt het project een maximale doorwaadbaarheid voor voetgangers en fietsers met veel groenaanleg.

Het ontwerp streeft naar een optimale integratie van hedendaagse architectuur in de historische context van de Lierse binnenstad.

De diagonale wandelas doorheen het groene binnenplein geeft een prachtig zicht op de spits van de Sint-Gummaruskerk. Een eigentijdse vormgeving met lichtgrijs genuanceerde baksteenarchitectuur gecombineerd met architecturaal zichtbeton in een bruisende schoolomgeving biedt schitterende opportuniteiten als aangename woonomgeving voor zowel jonge gezinnen als ouderen. 

Architect Bart Janssens
Architects in Motion

Ontdek het masterplan

Op onderstaand plan kan je de ligging bekijken van gebouwen: Krabbekoker, Hovenierken, Wilgen, Elegast en Oranjebloemekens.

Masterplan hr